Expertmeeting Ionisatie

Exporteer naar Google Calendar

27 november 2019 @ 16:45:00 - 27 november 2019 @ 20:00:00

Sorry – geen plaatsen meer beschikbaar!

Ionisatie wordt steeds meer toegepast als energiezuinige en effectieve techniek om lucht te reinigen van fijnstof, virussen, vluchtige organische koolwaterstoffen. Denk hierbij niet alleen aan mobiele luchtreinigers maar ook aan toepassing in kanalen van gebouw ventilatiesystemen en zelfs in recirculatieafzuigkappen. Doel van de bijeenkomst is het verzamelen van kennis rondom ionisatie en mogelijke (gezondheids)effecten en inzicht te krijgen in toepasbaarheid: voor- en nadelen. Moderator is Piet Jacobs, senior onderzoeker op het gebied van luchtkwaliteit in gebouwen bij TNO.

Het programma:

16.45u ontvangst
17 – 18u presentaties
  • Piet Jabobs (TNO), welkom en inleiding
  • Atze Boerstra (directeur bba Binnenmilieu) – Atze is expert op het gebied van luchtkwaliteit. Hij zal een aantal voorbeelden presenteren van studies die aantonen dat er toch wel vraagtekens te zetten zijn bij ionisatie.
  • Henk Kranenberg (Senior Manager Environment Research Center Daikin) – Daikin heeft mobiele luchtreinigers ontwikkeld met de streamer-technologie, luchtreiniging op basis van ionisatie en vervolgens filtratie.
18 – 18.30u Pauze, voorzien van eenvoudige maaltijd
18.30 – 19.30u presentaties
  • Eliane Khoury (CEO Virus Free Air (VFA)) – VFA ontwikkelt en levert sinds 2007 oplossingen voor schone lucht gebaseerd op de ASPRA elektrostatische luchtfiltratie techniek. De ASPRA laadt fijnstofdeeltjes in het apparaat op en vangt de deeltjes direct af op het eigen open structuur filter (een collector). Ten opzichte van een HEPA filter zorgt dit voor een lage drukval en minder energiegebruik.
  • Ton Glashorst (managing partner DWA) – Ton zal vertellen over de ionisatie van ventilatielucht in luchtkanalen van utiliteitsgebouwen waardoor geuren en vluchtige organische stoffen in een gebouw kunnen worden gereduceerd of waardoor met een lager ventilatiedebiet kan worden volstaan. DWA was onder andere betrokken als installatie adviseur van het NoMa House in Amsterdam waar Ionair ionisatie wordt toegepast.
19.30 – 20.00u Interactieve sessie aan de hand van stellingen en vragen